Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Genelkurmay Başkanı Özel Balıkesir'de…

Genelkurmay Başkanı Özel Balıkesir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nun mezuniyet törenine katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte Balıkesir’deki Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet törenine katıldı.
Öğrenci ailelerinin de hazır bulunduğu törende, Genelkurmay Başkanı Özel’in öğrencileri selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.
Okul Komutanı Kurmay Albay Ramazan Erdoğan, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi.
Dönem birincisi Yakup Yıldırım, öğrenciler adına konuşma yaptıktan sonra meslek andı okunup yaş kütüğüne plaket çaktı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, dönem birincisi Yıldırım’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar dönem ikincisi Türkislam Kurt ile dönem üçüncüsü Fatih Dirin’e diplomasını takdim etti.
Törende daha sonra öğrenci alayı sancağı devir teslimi yapıldı.
Törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu ve KKTC Askeri Ataşesi Kurmay Albay Cemal Volkan da iştirak etti.
Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan 2014 yılında 16’sı kadın, 13’ü KKTC’li toplam bin 86 astsubay adayı mezun oldu.
Genelkurmay Başkanı Özel, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 2 yıllık eğitim süresini başarıyla tamamlayarak silahlı kuvvetlerin saflarına genç birer astsubay olarak katılmaya hak kazanan öğrencilerin mezuniyet töreninde bulunmaktan heyecan ve memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Askerine ’Mehmetçik’ diyen, şehadeti en yüce mertebe olarak kabul eden aziz milletimiz, gerçekten de ordu millet vasfını kazanmış, yüce değerlere sahip, çok necip bir millettir” diye konuştu.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli